Til hovedinnhold

Årsrapport fra Samarbeid om etisk kompetanseheving

Prosjektets hovedoppgave er å stimulere deltakerkommunene i prosjektet til å etablere et systematisk etikkarbeid og til å heve den etiske kompetansen i helse-, omsorgs- og sosialtjenestene.

01.03.2013 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 05.03.2013

Formålet med årsrapporten
Årsrapporten er skrevet av prosjektledelsen i KS, og beskriver og evaluerer aktivitetene i prosjektet i 2012. Den handler om hvilke tiltak som er gjennomført, hvilke resultater som er oppnådd og hvilken lærdom som skal tas med videre i prosjektet. Målet med rapporten er også å synliggjøre og dokumentere arbeidet som gjøres av prosjektledelsen i KS.

Aktivitetsnivået i deltakerkommunene varierer
Pr. 31.12.12 var 207 kommuner rekruttert til deltakelse i prosjektet, som startet opp i 2007.  Noen av deltakerkommunene har kommet meget godt i gang med et systematisk etikkarbeid og jobber målret­tet med å få det til å bli varig. Andre har aldri kommet skikkelig i gang etter at de deltok på oppstartskonferanse / lokalt kick-off. I begge tilfeller kommer det tydelig frem at forankring, ledelse og ildsjeler er viktig for å lykkes.

Aktivitetsnivået, i de deltakerkommunene som er godt i gang med å etablere et systematisk etikkarbeid, er meget høyt. Noe som gjenspeiler seg i etterspørselen etter bistand og veiledning fra prosjektledelsen i KS.

Erfaringer fra deltakerkommunene
I 2012 har flere av deltakerkommunene avsluttet sine etikkprosjekter og har levert inn sine sluttrapporter. Erfaringene og resultatene deres sammenfattes og publiseres på prosjektets nettsider fortløpende. Dette er svært viktig kunnskap som vil være med på å forme prosjektet videre samt hvilke tiltak som skal satses på fra prosjektledelsens side.

Les mer og last ned årsrapporten

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?