Til hovedinnhold

Arnt Sigurd Kjøglum

norgevagder2.gif

norgevagder2.gif (Foto: Birgit Dannenberg)

Bratt læringskurve i spennende jobb: Fra 1. april har Arnt Sigurd Kjøglum vært nestleder i Fagforbundet Trøndelag. Det ble en kraftfull start og han ble en slags kjendis da han fikk streiken i Elvebakken barnehage i fanget.

22.05.2018 av Randi Tevik
Sist oppdatert: 24.09.2018

Seks uker varte streiken, og selv om det ble en seier og de streikende er tilbake på arbeid, er det fremdeles en jobb å gjøre.

– Jeg ble godt kjent med de som streika og med fagforeninga, og skal selvfølgelig følge dem framover når dagene skal normaliseres, sier han.

Pendler fra revybygda Høylandet

Arnt Sigurd er fra Høylandet, hvor han bor han med kone og fire barn. Han er 41 år ung, og begynte tillitsvalgtskarrieren som ungdomstillitsvalgt i 2007. Han meldte seg inn da han starta som lærer i kulturskolen.

– Å være fagorganisert er en selvfølge, mener han.

Arnt Sigurd var seksti prosent kulturskolelærer og førti prosent hovedtillitsvalgt fram til han ble nestleder 1. april.  Han trakterer mange instrumenter, har dirigert korps – og ja han har spilt mye revy.

Dirigentjobben har han sagt fra seg etter at han ble nestleder, nå spiller han piano i bandet Lurk.

Nestledervervet i Fagforbundet Trøndelag fører til pendling, det er over ti mil en vei fra hjemmet til regionskontoret på Steinkjer.

Han har en pendlerbolig men med turnusarbeidene kone reiser han hjem når det trengs, og da har han avtale med rådmannen om hjemmekontor på rådhuset på Høylandet.

– Er ikke så godt disiplinert for kontor i hjemmet, ler han.

Fagforbundets politikk som gjelder

Like selvfølgelig som det er å være organisert,  er det å følge Fagforbundet sin politikk. Han er opptatt av at forbundet må søke støtte der det er noe å hente, som under streiken der vi merka stadig større engasjement blant rød-grønne politikervenner i Inderøy kommune.

Han legger til at den rødgrønne alliansen nord i Trøndelag ikke er så enkel. Det har historiske røtter mellom Senterpartiet og Ap.

Politisk er Arnt Sigurd opptatt av rettferdighet og liker dårlig all form for forskjellsbehandling.

– Jeg blir både sint og lei med når unger faller utenfor. At skolen ikke er gratis lenger opprører meg virkelig. Hadde vi gått bak talla som presenteres om fattige barn, så hadde vi funnet langt flere unger enn det det skrives om som ikke får delta på det de ønsker, sier han.

Vervet handler mest om foreningene – minst om meg

Det er en stor overgang å komme til en kontorarbeidsplass direkte fra livlige unger på kulturskolen.

– Som lærer tenkte jeg på hvem jeg var der for, det samme vil jeg gjøre som nestleder i forbundsregionen. Der svaret var ungene i min forrige jobb, er svaret nå fagforeningene.

– Det er det som blir gjort i fagforeningene som er viktig for medlemmene. Uten dem har vi ikke noen funksjon, sier han.

Arnt Sigurd savner ungene i skolen; savner responsen og framgangen og samværet med en eller to unger.

– De ble litt som mine, sier han.

Skolen er mye A4, og elever som ikke passer inn kan få sine oppturer med mestring i kulturskolen. Det er fantastisk å være med å løfte dem som ikke passer helt inn i ramma til skolen, forteller han.

Min oppgave i forbundsregionen er å bidra til at fagforeningene lykkes, så sånn sett blir den biten i jobbhverdagen sammenlignbar.

– Jeg gleder meg, det blir spennende, fastslår den nye nestlederen i Fagforbundet Trøndelag.

;
Hei, jeg er Fagforbundets chatbot. Hva kan jeg hjelpe med?