Ny: Une Grefsrud
Klart vi er stolte av at Hole kommune er best i en brukerundersøkelse om hjemmeomsorg! Une Grefsrud sprudler på telefonen.
19.02.2009
av
Randi Tevik
Sist oppdatert: 01.04.2009
- Det er veldig godt å få dokumentert brukernes tilfredshet og det blir enda hyggeligere å jobbe når brukerne er så fornøyde, sier Grefsrud.
Une Grefsrud er en engasjert hjelpepleier med videreutdanning i kreftomsorg, med 12 års fartstid i hjemmetjenesten, tillitsvalgt i Fagforbundet og, ikke minst, fornøyd ansatt i et arbeidsfellesskap der trivsel og respekt for hverandre er en av suksessfaktorene. Tidligere var hun plasstillitsvalgt på Hole bo- og rehabiliteringssenter, men er nå nyvalgt hovedtillitsvalgt med 84 prosent frikjøp.
- Alle liker jo å bli verdsatt og å høre at arbeidet en gjør bidrar til at det er godt å bo i kommunen, sier Grefsrud, som hadde sin siste arbeidsdag i hjemmetjenesten samme dag som Ringerikes blad var på besøk i februar.
Oppskrift på kvalitet
Avisa ville finne oppskrifta på hvordan en blir best på brukerundersøkelsen som er utarbeidet av Kommunenes Sentralforbund (KS). Pensjonister fra Frivillighetssentralen delte ut spørreskjemaene som ble besvart av alle mottakere av hjemmesykepleie og hjemmehjelp. Brukerne fikk spørsmål om alt fra medvirkning, tilfredshet og om kvalitet og kvantitet. Kommer pleierne til avtalt tid? Gir de beskjed ved forsinkelser? Overholder de taushetsplikten og gir informasjon?
På en skala der 4 er beste karakter, skåret hjemmetjenesten 3,7 i gjennomsnitt.
Tillit og respekt
Une Grefsrud er ikke så overrasket over at hun og kollegene fikk så høy score. - Det er leder av hjemmesykepleien i Hole, Janne Dons Jensen, som skal ha mye av æren for resultatet, mener hun. Hun er en sjef som stoler på de ansattes vurderinger.
- Det er ikke stoppeklokkeomsorg i Hole, forteller Grefsrud. Vi får lov til å tenke sjøl, og det er godt å ha en sjef som har trua på at vi gjør riktige valg. I tillegg forteller hun at de som jobber sammen har stor respekt for hverandre, og at det er veldig godt samarbeid mellom sykepleierne og hjelpepleierne.
Hole kommune har 5700 innbyggere, så det er små forhold som gir tette bånd mellom bruker og ansatt, og også ansatte i mellom. Det er både en styrke og en utfordring.
- Vi får nye utfordringer hver dag og vi kan hele tiden bli bedre, understreker Une Grefsrud.