Kjeltringene i arbeidslivet har gode tider. Det sørger en passiv regjering for!
Kriminaliteten i arbeidslivet er blitt mer profesjonell. Den koster felleskapet enorme summer og gir løsarbeidere elendige kår. Likevel er det forsvinnende få som blir tatt, og de slipper unna med bøter som er for lommerusk å regne.
19.02.2021
av
Lyra Lluka
Sist oppdatert: 23.02.2021
Leder i Fagforbundet, Mette Nord og leder i NTL, Kjersti Barsok har sammen skrevet en kronikk om kriminaliteten i arbeidslivet, og skurkene som slipper unna med det.
Kriminaliteten i arbeidslivet er blitt mer profesjonell. Den koster fellesskapet enorme summer og gir løsarbeidere elendige kår. Likevel er det forsvinnende få som blir tatt, og de slipper unna med bøter som er for lommerusk å regne.
I vel sju år har regjeringen vist til opprettelsen av a-krimsentrene når dens medlemmer er blitt utfordret på den voksende arbeidsmarkedskriminaliteten. Like lenge har disse sentrene manglet verktøy å hjelpe seg med.
I stedet for en bred og ressurskraftig bekjempelse, er det i dag fagbevegelsen, noen få arbeidsgivere og frivillige organisasjoner som står i første linje mot en økende kriminalitet.
Etter hvert er det blitt mange næringer hvor et betydelig antall tjener grovt på en forretningspraksis på utsiden av både lovverk og samfunnsansvar.
Nå må regjeringen ta grep og gjøre noe med dette.
Les hele kronikken til Mette Nord og Kjersti Barsok her!