Fare for streik i kommunesektoren
Fagforbundet stilte rimelige krav i tråd med frontfaget, nå viste seg at det var umulig å nå fram og det var ingen vei utenom ett brudd.
20.05.2021
Sist oppdatert: 20.05.2021
Slik vil streiken i kommunene berøre Innlandet
Fagforbundet stilte rimelige krav i tråd med frontfaget, men som også fanget opp at vi fikk en lavere lønnsvekst etter lønnsoppgjøret for 2020. Når det nå viste seg at det var umulig å nå fram, selv med et så moderat krav, var det ingen vei utenom et brudd.
Ble hengende etter
Lønnsveksten i privat sektor i fjor ble anslått til 1,7 prosent. I offentlig sektor ble det avtalt 1,7 prosent, mens fasiten i privat sektor ble 2,2 prosent. Denne mindrelønnsveksten ble tatt inn i Fagforbundets krav.
Det er alle ansatte, i mange yrkesgrupper, som driver de kommunale velferdstjenestene gjennom hverdager og kriser. Derfor må alle ansatte i kommunene få en god lønnsutvikling
Imøtekommer ikke krav om likelønn
Utgangspunktet for Fagforbundets krav er den tariffpolitiske uttalelsen fra LOs representantskap og det som ble avtalt i fjorårets kommuneoppgjør, nemlig en klausul om lønnsregulering for andre avtaleår. KS har heller ikke innfridd krav for å sikre likelønn og lavlønn i tilstrekkelig grad.
LO Kommune representerer 190 000 arbeidstakere i kommunal sektor. Fagforbundet Innlandet tar ut 14 kommuner ut i streik ved arbeidsdagens start 27 mai hvis det ikke blir enighet i meklingen. Det vil i første rekke berøre administrasjon.
De berørte kommunene er:
Alvdal, Hamar, Lillehammer, Nord-Fron, Nord-Odal, Nordre Land, Stange, Sør Aurdal, Tynset, Vestre Toten, Østre Toten, Øyer, Åmot og Åsnes.
Jon-Inge Hagebakken
Nestleder, Fagforbundet Innlandet
Mobil: 99474435
Pressemelding 20. mai 2021 klokken 13:00