Kampdag og fest for likestilling
Bli med i tog 8. mars.
07.03.2024
av
Martin Halsos
Sist oppdatert: 08.03.2024
Luka Dyrnes er sykepleierstudent, medlem i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo og studentkontak på Lovisenberg Diakonale høgskole. Vi har spurt henne om hva 8. mars betyr for henne.
Feirer med å gå i tog
- For meg er kvinnedagen 8. mars både en festdag og en kampdag. Det er en dag for å gå i tog, sammen med en bred bevegelse, for å markere seire og for å kjempe for nye saker for likestillingen. Sammen er vi sterke, og det er gjennom organisering vi får gjennomslag. Jeg har gode minner fra alle de gangene det var grått og trist og været er dårlig, men likevel stillte folk opp på Youngstorget for å feire dagen. sier Luka Dyrnes.
Kamp for et likestilt samfunn
- Fagbevegelsen kjemper for er et likestilt samfunn. Hele og faste stillinger er avgjørende for kvinners likestilling. Ufrivillig deltid og midlertidige stillinger er typisk for tradisjonelle kvinneyrker. Det gir kvinner mindre økonomisk frihet. Det betyr dårligere pensjon. Man får ikke lån og det blir vanskelig å komme inn på boligmarkedet. Opplever man samlivsbrudd blir overgangen ekstra hard for den med minst inntekt. Jeg håper derfor at så mangesom mulig vil gå under Fagforbundet Oslos 8. marsparole «Sats på egne ansatte, faste og hele stillinger nå!», avslutter Dyrnes.
Program for 8. mars 2024
Fagforbundet Oslos parole: Sats på egne ansatte, hele og faste stillinger nå!