Til hovedinnhold

Vil du bidra til å styrke Fagforbundets arbeid inn mot barn med særskilte behov?

(Foto: Mostphotos)

Jobber du med barn med særskilte behov, er engasjert i yrket ditt og har lyst til å bidra med kompetansen din? Da kan Fagforbundets nye arbeidsgruppe innen spesialpedagogikk være noe for deg.

27.06.2024 av Stine Hjerpbakk
Sist oppdatert: 27.06.2024

Fagforbundet ønsker å styrke seg på det spesialpedagogiske feltet. Vi ønsker derfor å danne en arbeidsgruppe innen spesialpedagogikk for medlemmer og tillitsvalgte som ønsker å engasjere seg og bidra med sin kompetanse og erfaring, samt komme med innspill på ulike tema innen spesialpedagogikk. 

Arbeidsgruppens funksjon vil være å bidra med faglige råd og innspill til Fagforbundet i alt som omhandler det spesialpedagogiske feltet. Arbeidsgruppen kan også komme med innspill og eksempler når Fagforbundet skal svare på høringer eller henvendelser fra media.  
 
Et medlem av arbeidsgruppe for spesialpedagogikk vil kunne bruke sin fagkompetanse til å bidra inn i det yrkesfaglige og yrkespolitiske arbeidet til Fagforbundet, påvirke gjennom råd og være påkoblet det som skjer på dette fagområdet hos oss. Den vil også kunne bli en arena der ressurspersonene kan knytte kontakter med hverandre, og dele og dra nytte av hverandres kompetanse.  
 
Det er ikke nødvendig at medlemmene i arbeidsgruppen har formell spesialpedagogisk kompetanse, på fagskole- eller høgskolenivå, men det er ønskelig at man har erfaring med å jobbe med barn med særskilte behov innen barnehage, skole og SFO.   

Et medlem av arbeidsgruppe for spesialpedagogikk må:  

  • være medlem av Fagforbundet. 
  • være engasjert i yrket sitt og fagområdet spesialpedagogikk. 
  • ha god kunnskap og erfaring innenfor fagområdet som en gjerne deler med andre. 
  • svare på forespørsler på Teams, e-post (eventuelt telefon) og stille opp på de digitale møtene når en har anledning. 
  • Gjennomføre oppgaver man tar på seg og si ifra hvis noe kommer i veien. 

Arbeidsgruppen for spesialpedagogikk vil kun ha møter etter behov, sånn at alle som er interessert i å gi innspill til eller jobbe med et tema kan koble seg på. Det vil også kunne dukke opp muligheter for at noen medlemmer kan delta på konferanser eller fagdager – sammen med rådgiver i administrasjonen eller med andre fra arbeidsgruppen.  
 
Møtene avholdes digitalt og Teams vil benyttes som plattform for kommunikasjon og samhandling. Møtene vil fortrinnsvis foregå på ettermiddags- og kveldstid utenom ordinær arbeidstid.  
 
Hvor ofte arbeidsgruppen vil ha møter vil komme an på hvor mye som skjer innenfor fagområdet, men sannsynligvis minst to på våren og to på høsten. Når noen eventuelt har takket ja til å bli med, vil de få en invitasjon til å bli medlem av arbeidsgruppen på Teams.  

Er dette noe du kan tenke deg eller har du spørsmål? Ta kontakt med Stine Hjerpbakk, rådgiver på oppvekst og utdanning, på e-post stine.hjerpbakk@fagforbundet.no

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?