Til hovedinnhold

Hvor viktig er egentlig barnehagen for våre politikere?

To barn og en voksen i barnehage

(Foto: Mostphotos / sandnes 1970)

Det handler om vedtak og prioritering! Redusert makspris og videreutdanning holder ikke- Fagforbundet krever flere ansatte! Barnehagen er ikke bare et sted hvor barn tilbringer dagen mens foreldrene er på jobb. Det er en arena for læring, utvikling og sosialt samspill. Derfor er det avgjørende at vi sikrer tilstrekkelig bemanning i barnehagene.

25.09.2024 av Janne Bjørnerås, leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst
Sist oppdatert: 25.09.2024

Nok bemanning er viktig for å la hvert barn få den individuelle oppmerksomheten de trenger for å blomstre. Det handler om kvalitet og sikkerhet. I tillegg reduserer tilstrekkelig bemanning stress og utbrenthet blant de ansatte, noe som fører til et bedre arbeidsmiljø.

Øk bemanningen

Økt bemanning har vist seg å redusere sykefraværet blant de ansatte. Når det er nok ansatte på jobb, reduseres risikoen for stress og utbrenthet. Dette fører til færre sykemeldinger og et mer stabilt arbeidsmiljø, som igjen gir barna en mer forutsigbar og trygg hverdag.

Emosjonell belastning er en kjent utfordring i barnehagene, med flere ansatte kan arbeidsoppgavene fordeles bedre, noe som reduserer den emosjonelle belastningen på hver ansatt.

Flere ansatte

Med flere ansatte har barnehagen bedre mulighet til å gi enda bedre oppfølging og tilpasse aktiviteter til hvert enkelt barns behov og interesser. Økt bemanning gir også rom for mer samarbeid og faglig utvikling blant de ansatte.

For å oppnå dette, er det nødvendig med politiske vedtak og prioriteringer som sikrer tilstrekkelig finansiering og ressurser til barnehagene. Det er gjennom politiske beslutninger at vi kan sikre de nødvendige midlene og rammebetingelsene for å oppnå en bemanning som gir høy kvalitet og trygghet i barnehagene.

La oss stå sammen for å sikre at våre barnehager har de ressursene de trenger for å gi våre barn den beste starten på livet. Nok bemanning er ikke bare en nødvendighet, det er en investering i fremtiden.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?