Til hovedinnhold

Feigt Oslobudsjett med rammekutt uten prioriteringer

Bevilgningene til kommunens eget teater Oslo Nye Teater er halvert i forslaget til Oslobudsjettet 2025.

Bevilgningene til kommunens eget teater Oslo Nye Teater er halvert i forslaget til Oslobudsjettet 2025. (Foto: Anders Greif Mathisen)

Pressemelding fra Fagforbundet Oslo.

25.09.2024
Sist oppdatert: 25.09.2024

Høyrebyrådet la fram Oslobudsjettet for 2025 den 25. september.

Ostehøvelkutt over hele linja

Nestleder i Fagforbundet Oslo, Vidar Evje er opprørt og skuffa: 

- Byrådet har levert et budsjett med ostehøvelkutt over hele linja. Det kan se smått ut med 0,8 prosent, men det er snakk om mange millioner kroner til sammen.  Det vil gå ut over kvaliteten i tjenestene til byens innbyggere.  

Sterkt bekymret for bydelsøkonomien

- Vi er sterkt bekymret over bydelsøkonomien som på nytt skal spare 200 millioner kroner. Dette kommer på toppen av at flere bydeler allerede sliter med underskudd i år, som også dekkes inn i 2025.

Sterkt press mot ansatte

- Vi frykter at ansatte nå vil bli satt under et sterkt press for å ikke levere lovpålagte oppgaver. De må fronte kutt, hvor byrådet er for feige til å prioritere. 

Provoserende skattekutt for formuende

- Det er provoserende at byrådet foreslår kutt i eiendomsskatten og tvinger bydeler og etater å dekke inntektstapet. Dette styrker de med mest formue, men svekker de svakeste gruppene i byen vår. 

Skuffende at Oslo Nye Teater er i fare

- Vi reagerer også på de kraftige kuttene i kultursektoren. Særlig skuffende er at man setter - hele Oslo Nye Teater, som er heleid av Oslo kommune, i fare. 

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?