Til hovedinnhold

En hyllest til barsel- og barnepleiere

barsel- og barnepleier Karoline Sol Danielsen på barne- og ungdomsklinikken Haukeland universitetssykehus

barsel- og barnepleier Karoline Sol Danielsen på barne- og ungdomsklinikken Haukeland universitetssykehus (Foto: Jan Lillehamre / Fagforbundet)

På barsel- og barnepleierdagen 10. oktober hyller Fagforbundet de som står i frontlinjen for barn og foreldrene deres, ofte under høyt arbeidspress og i følelsesmessig og faglig krevende situasjoner. Din innsats bidrar ikke bare til livets start, men også til å skape trygghet og omsorg som varer livet ut. Gratulerer med dagen!

09.10.2024 av Emilie Storli
Sist oppdatert: 09.10.2024

Barsel- og barnepleieres arbeid legger selve grunnlaget for barnets helse og foreldrenes trygghet i den første, sårbare perioden. Barsel- og barnepleiere er også å finne på barneavdelinger der de ivaretar syke barn og deres foreldre, og på helsestasjoner der de sørger for trygg og god oppfølging av barn etter de forlater sykehuset og er kommet hjem til kommunene. Å markere dem er en måte å anerkjenne deres innsats og betydning på.

- Barsel- og barnepleiere spiller en avgjørende rolle i helsesystemet ved å støtte foreldre og ivareta barn, slår leder av Yrkesseksjon helse og sosial, Iren Luther fast.

Barsel- og barnepleierne møter ofte høyt arbeidspress og står i mange følelsesmessig krevende situasjoner. Fagforbundet har derfor en egen merkedag for yrkesgruppa for å belyse utfordringene de står overfor og skape økt bevissthet om behovet for ressurser, støtte og bedre arbeidsvilkår for dem.

EPN konferanse 2023
Iren Luther, leder av Yrkesseksjon helse og sosial (Foto: Marianne Solem/Fagforbundet)

En viktig ressurs i helsevesenet

Det er dessuten viktig å markere barsel- og barnepleierens arbeid for å inspirere unge til å vurdere karrierer innen barsel- og barnepleie.

- Merkedagen bidrar til å synliggjøre yrket som et meningsfylt og viktig valg, noe Fagforbundet håper bidrar til å rekruttere nye talenter til et fagfelt som alltid vil være nødvendig, sier Luther.

Mange foreldre er dypt takknemlige for støtten de mottar fra barsel- og barnepleiere, men i en travel hverdag blir ikke alltid denne takken uttrykt offentlig. En merkedag gir muligheten til å løfte frem disse hverdagsheltene og takke dem på en kollektiv måte fra alle oss som har hatt gleden av å bli ivaretatt av en barsel- og barnepleier.

- Å markere dagen er derfor ikke bare en feiring, men også en mulighet til å reflektere over betydningen av deres arbeid og viktigheten av å sikre at de får anerkjennelsen, respekten og støtteforholdene de virkelig fortjener, avslutter Iren Luther.

Til alle barsel- og barnepleiere - tusen takk for det fantastiske arbeidet dere gjør, hver eneste dag, og gratulerer med dagen!

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?