Til hovedinnhold

Samarbeidsavtale med Tax Justice Norge er på plass

Daglig leder i TJN Andreas Fjeldskår og AU-medlem og leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon, Trond Finstad

Daglig leder i TJN Andreas Fjeldskår og AU-medlem og leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon, Trond Finstad (Foto: Lyra Lluka)

Yrkesseksjon kontor og administrasjon styrker nå samarbeidet med Tax Justice Norge. Fagforbundet har lenge hatt et godt samarbeid med TJN, men nå blir altså dette samarbeidet styrket ytterligere.

17.10.2024 av Lyra Lluka
Sist oppdatert: 17.10.2024

Samarbeidsavtalen skissererer mange punkter der TJN og Yrkesseksjon kontor og administrasjon skal samarbeide om mobilisering, påvirkningsarbeid, tiltak i lokal og regional politikk, kurs, høringer osv. 

Skatt og åpenhet

Det er i samarbeid med TJN etablert en arbeidsgruppe i LO for skatt og åpenhet der Fagforbundet er med. Målet med arbeidsgruppen er blant annet kompetanseheving og nettverksbygging. Der er allerede arrangert to møter innenfor tema skatt og åpenhet der vi blant andre ting har diskutert vikigheten av  land-for-land- rapportering, skattesystemet, åpenhet i selskaper osv. 

Veien videre

Vi skal fremover også samarbeide om å verne om inntektssystemet for kommunene, og mot skattekonkurranse. Vi vil også arbeide for å bidra til å skape skatteparadisfrie kommuner med krav og åpenhet om selskapers økonomi og eierskap ved konsesjoner og anskaffelser. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?