Til hovedinnhold

Faglig nettverk med unike muligheter

Fra venstre: Antonia Stenseth, Nyimanding Sanyang og Najiba Molakheil. De jobber alle som helsearbeidere og deltar i Nettverket for psykiatri og rus.

Fra venstre: Antonia Stenseth, Nyimanding Sanyang og Najiba Molakheil. De jobber alle som helsearbeidere og deltar i Nettverket for psykiatri og rus. (Foto: Martin Halsos)

Sist seminar i Nettverket for psykiatri og avhengighet ble avholdt 11. oktober.

17.10.2024 av Martin
Sist oppdatert: 17.10.2024

Yrkesseksjon Helse og Sosial i Fagforbundet Oslo organiserer et nettverk for medlemmer som jobber innen psykiatri og avhengighet. Nettverket hadde seminar fredag den 11. oktober, etterfulgt av besøk på Nok. Oslo - Senter mot incest og seksuelle overgrep.

Vi har snakket med tre av dem som var til stede. 

Nyimanding Sanyang, Antonia Stenseth og Najiba Molakheil jobber alle som helsearbeidere i boliger for folk med utfordringer knyttet til psykiatri og rus. De setter stor pris på nettverket og de mulighetene det gir. 

Lærer alltid noe nytt

- Nettverket for psykiatri og avhengighet gir meg muligheter som jeg ikke hadde fått andre steder, forteller Antonia Stenseth. Hun kommer rett fra nattevakt på Lindeberghjemmet. 

- Jeg lærer alltid noe nytt på nettverkseminarene, som jeg kan bruke i mitt arbeid for folk som sliter med psykiatri og rus, fortsetter hun. -  På forrige semniar dro vi til Helsestasjon for papirløse migranter. Det var veldig interessant. Og i dag skal vi besøke Nok. Oslo-senteret. Det er et gratis helsetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende. Det er en unik mulighet for læring, avslutter hun. 

Fint sted å knytte kontakter

- Nettverket er også et veldig bra tiltak for å bli kjent med andre kolleger i samme fagfelt. Der kan vi utveksle erfaringer, sier Nijaba Molakheil, som jobber på psykiatrisk omsorgsbolig i Hauketoveien. 

Heldigvis finnes det solskinnshistorier

Alle tre er glade i yrket sitt og brukerne.  

- Det er tøft å se unge folk som har fått varige skader av rus og havnet i psykiatrien, forteller Nyimanding Sanynang. Hun jobber i en psykiatrisk bolig for mennesker med psykiske lidelser i bydel Grorud. - Heldigvis finnes det solskinnshistorier. Stadig vekk er det noen som får seg jobb og flytter i egen bolig. Det er flott å oppleve, selv om de alltid vil ha en eller annen form for tilknytning til helsevesenet, avslutter hun.  

Har du lyst til å være med i nettverket?

Er du helsearbeider og jobber du med psykiatri og avhengighet?

Ta kontakt med Cathrin Snare, leder for Yrkesseksjon Helse og Sosial, Oslo. 

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?