Til hovedinnhold

Flere helsefagarbeidere fikk ned sykefraværet på Kristiansund sykehus

Mariann Svendsen er tillitsvalgte og helsefagarbeider ved Kristiansund sykehus.

Mariann Svendsen er tillitsvalgte og helsefagarbeider ved Kristiansund sykehus. (Foto: Privat)

I en tid der mange sykehus sliter med rekrutteringsutfordringer, høy arbeidsbelastning og sykefravær, har Kristiansund sykehus tatt noen gode grep.

23.10.2024 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 24.10.2024

Mariann Svendsen er helsefagarbeider og tillitsvalgt for Fagforbundet. Hun forteller om den vellykkede satsingen på å ansette helsefagarbeidere på Kristiansund sykehus.

Etter å ha lyst ut flere sykepleierstillinger uten å få søkere, måtte tillitsvalgte og ledere tenke nytt sammen. Løsningen ble å ansette helsefagarbeidere. Rekruttering av helsefagarbeidere har vært en positiv endring for både arbeidsmiljøet og arbeidsbelastningen.

– Vi får høre at sykepleierne opplever at arbeidsmengden er lettere, og at sykepleierne kan fokusere mer på helsefaglige komplekse oppgaver, sier Svendsen.

Bedre arbeidsmiljø

Helsefagarbeiderne får tilbud om kompetanseheving, og det har vært god involvering med de ansatte for å sikre bedre oppgavedeling.

– Med større innslag av helsefagarbeidere får vi høre at mange opplever at har arbeidsmiljøet blitt bedre, avslutter Svendsen. 

Kristiansund sykehus tar inn flere helsefaglærlinger hvert år, og med den vellykkede rekrutteringen, er det også planer om å øke antallet lærlinger.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?