Krav til pauserom på jobb
Alle arbeidsplasser skal ha et spiserom der ansatte kan ta pauser og spise mat. Dette er en viktig del av arbeidsmiljøet og reguleres av Arbeidsplassforskriften.
Størrelse og plasskrav
Hver ansatt skal ha minst 1,2 kvadratmeter tilgjengelig i pauserommet. Det betyr at et rom for fem ansatte må være minst seks kvadratmeter, som også er det minste tillatte arealet uansett antall personer.
Les mer om hvilke rettigheter du har på jobb
Skjerming og bruk
For å sikre et godt pausemiljø, skal spiserommet være skjermet fra kunder, pasienter, elever eller andre brukere av virksomheten. Det skal heller ikke brukes som møterom eller til andre formål som kan forstyrre pauser og hvile.
Andre krav
I tillegg bør spiserommet ha nødvendig møblering, tilgang til drikkevann og en standard som sikrer et godt arbeidsmiljø. Arbeidstilsynet kan gi mer detaljerte retningslinjer og veiledning for utforming av pauserom på spesifikke arbeidsplasser.
Les mer på Arbeidsplassforskriften § 3-5. Spiserom på arbeidstilsynet.no