Til hovedinnhold

Nyheter

Illustrasjonsbilde av en helsefagarbeider og en sykepleier i arbeidstøy med Fagforbundets logo.

Faglig forsvarlig – oppdatert veileder for oppgavedeling

– Me håpar den oppdaterte rettleiaren vil vere til hjelp for tillitsvalde, leiarar og tilsette i arbeidet med oppgåvedeling, seier Fagforbundets Iren Luther

Tegninger av helsepersonell av forskjellige yrker står på rekke over teksten sammen gjør vi kloke valg

Gjør kloke valg – saman om ei sunnare helseteneste

Kampanjen «Gjør kloke valg» har som mål å redusere overbehandling i helsetenesta. Fagforbundet er eit av forbunda som har sluta seg til kampanjen.

Iren Luther er fornøyd med regjeringens satsing på rekruttering.

Solid rekrutteringssatsing i statsbudsjettet

Regjeringen styrker «Menn i helse» med åtte millioner kroner og «Jobbvinner» med fire millioner kroner.

Iren Luther, leder i yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet

Det er bare sammen vi lykkes med framtidens helsetjenester

– Bedre oppgavedeling kommer også alle til gode, ikke bare de som får nye oppgaver, men hele personellgruppa, som kan få en mer levelig arbeidsbelastning ved at de kan dele på oppgavene i større grad, skriver Fagforbundets Iren Luther i Dagens Medisin.

Kurs i antirasistisk sosialt arbeid

Antirasistisk sosialt arbeid

Fagforbundets konferanse for alle yrkesgrupper som møter barn, ungdom og voksne som en del av sin arbeidshverdag som sosialarbeidere og miljøarbeidere, og som ønsker å lære mer om hvordan man kan jobbe antirasistisk i praksis.

Iren Luther (t.h.) meiner at leiing som fag må få høgare prioritet. Her saman med nestleiar Helge Sporsheim (t.v.).

For mange tilsette per leiar i sjukeheim

Ny rapport viser at leiarar kan ha personalansvar for opptil 146 tilsette. – Dette er alt for mange, vi treng leiarar med tid til å følgje opp dei tilsette, seier Iren Luther i Fagforbundet.

En skjermdump av en videostrøm, med et lite vindu med foredragsholder ved siden av et stort vindu med en presentasjon hvor det står "Arbeid med alvorlig syke barn og unge: hvordan bidra til samarbeid og god relasjon til foreldre?"

Arbeid med alvorlig syke barn og unge

Se opptak av nettkurs om hvordan du som helsepersonell kan bidra til samarbeid og god relasjon til foreldre (1t 7min).

– Fagforbundets medlemmer er opptekne av å yte så god omsorg for barn og unge i palliativ fase som mogleg, seier Helge Sporsheim

Ga innspel til retningsline om barnepalliasjon

Fagforbundet meiner ein må samle all relevant informasjon om palliasjon til barn og unge på ein plass, og leggje til rette for etter- og vidareutdanning for fagarbeidarar.

Ambulanse jakker som heng på knagger

Krev yrkesskadeforsiking for ambulansepersonell under øving

Ambulansepersonell er ikkje dekka av yrkesskadeforsikring under øving. Fagforbundet møtte Arbeidarpartiet på Stortinget for å diskutere saka.

Jon Våge innledet om kollegastøtte i helsevesenet, på Storefjellkonferansen 2024

Kollegastøtte: – Det er grenser for hvor mye man skal tåle

– Vi er hele mennesker, vi er ikke bare en yrkestittel. Vi tar med oss det vi opplever på jobb hjem, og det vi opplever privat tar vi med oss på jobb, forteller Jon Våge.

Fronten av ein ambulanse i snølandskap

Framtidas akuttmedisinske tenester

Fagforbundet meiner ei satsing på kompetanse, betre samhandling og meir tillit er sentrale element i framtidas akuttmedisinske tenester.

Mette Nord, leder i Fagforbundet

– Avhengig av hele laget av helsearbeidere

Fagforbundet er fornøyd med at regjeringa vil at flere yrkesgrupper skal dele på oppgavene i helsevesenet og også satser på fagarbeiderne. Mette Nord mener Nasjonal helse- og samhandlingsplan er et godt virkemiddel for å løse utfordringene i helsevesenet.

Mette Nord, leder i Fagforbundet, mener sykehustalen inneholder mange viktige grep

Fagforbundet fornøyd med viktige kompetansegrep i sykehusene

Helseministeren varslet i sin sykehustale viktige tiltak for å sikre fellesskapets sykehus. – Det er gode nyheter for de ansatte på sykehuset at det ikke lenger forventes at de skal løpe fortere og jobbe mer, men heller jobbe smartere, sier leder i Fagforbundet Mette Nord.

Iren Luther, leder i yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet

“Med barnet hele veien” - Barnevernsinstitusjonsutvalget legger frem sin rapport

Torsdag 26. Oktober mottok Barne- og familieminister Kjersti Toppe, og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol rapporten fra barnevernsinstitusjonsutvalget. Utvalget foreslår 50 grep for et styrket institusjonstilbud som setter barnets behov i sentrum for tjenestene.

Styret i yrkesseksjon helse og sosial

– Vi er eit fantastisk lag

Det var mange delegatar på talarstolen i laupet av landskonferansen, som løfta mange viktige yrkespolitiske problemstillingar. – Vi er eit fantastisk lag som eg gler meg til å leie i tre nye år, seier ein stolt Iren Luther.

Illustrasjonsbilde

Høring om statsbudsjettet i helse- og omsorgskomitéen

Fagforbundet var i høringsmøte om regjeringens forslag til budsjett i Stortingets helse- og omsorgskomité 17. oktober.

Iren Luther, AU-medlem og leder for yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet.

Fagforbundet møter helseministeren for å gi innspill til opptrappingsplan om rus og psykisk helse

Onsdag 1. juni var leder av yrkesseksjon helse og sosial Iren Luther og nestleder Kurt Rønning i møte med helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol for å gi innspill om rus og psykisk helse.

Hendene fulle: Som relativ ny tillitsvalgt har Ann-Karin Bratli fra Stendi i Oslo og Viken hatt mange saker og problemstillinger å forholde seg til. Hun hadde stor nytte av hjelp fra Kompetansesenteret.

Stendi - Landsdekkende prosjekt for å styrke klubbene

– Dere kan bare si at Elsa har sagt det! Foredragsholder fra Kompetansesenter Vestland, Elsa Benjaminsen, er trygg på sin tolkning av de viktigste kriteriene i en nedbemanningsprosess. Hun holdt flere innledninger for tillitsvalgte i Stendi AS og Stendi Heimta, som samlet seg fysisk for første gang siden pandemien brøt ut.

Illustrasjonsbilde: Helsefagarbeider ved Drammen sykehus.

Seksuell trakassering i helse- og omsorgssektoren

Likestillings- og diskrimineringsombudet har i samarbeid med partene i arbeidslivet kartlagt risikoen for seksuell trakassering i helse- og omsorgssektoren. Dette er gjort på bakgrunn av settestrek-veilederen som skal hjelpe folk i arbeidslivet å forebygge og håndtere seksuell trakassering gjennom seks nødvendige tiltak. Risikokartleggingen er gjort for hjemmetjenesten, ambulansetjenesten, psykiatri, sykehus og legekontor.

Podkast: Rus og avhengighet på hjemmekontoret

Hjemmekontor kan gjøre situasjonen enda verre for en som har utfordringer med rus eller annen avhengighet. Hva kan du som leder eller kollega gjøre hvis du tror at en på jobben har et problem? Hør på podkasten Fagprat!

Hei, jeg er Fagforbundets chatbot. Hva kan jeg hjelpe med?