Til hovedinnhold

KreativOmsorg '08: Rehabilitering og friluftsliv. Ja takk, begge deler

Spesialsykehuset for rehabilitering (SSR) på Kongsgård i Kristiansand bruker naturen aktivt i behandlingen av pasienter. Sykehuset er velsignet med et vakkert naturområde, Hundremeterskogen, rett utenfor dørstokken. Det ble et naturlig stopp for deltakerne på KreativOmsorg-konferansen.

09.04.2008 av Informasjonsavdeligen
Sist oppdatert: 09.04.2008

- Vi skal skape Norges friskeste sykehus, er slagordet til SSR.

Her ber de pasientene tenke gjennom hva som er viktigst i livet, hva som betyr noe for den enkelte. Det er en utfordinger å tenke positivt når livet plutselig har blitt snudd på hodet. Hit kommer mennesker som har hjerneskader, er trafikkskadd eller har andre alvorlige lidelser.

Fokus settes på det friske i mennesket. Alle gis en mulighet til å prestere, de gis en mulighet til å sette pris på livet. På SSR får de en slik mulighet. Her kan de oppleve og nyte naturen på en fantastisk måte - ja, på en helsebringende måte.

Friluftsliv har blitt en arena for rehabilitering. Naturområdene ved Kongsgård er tilrettelagt slik at pasientene kan få et bedre rehabiliteringstilbud og bedre livskvalitet - og de ansatte har det ekstra bra på jobb.

Deltakerne på KreativOmsorg fikk et innblikk i arbeidsdagen til de ansatte på SSR og pasientenes muligheter. Sykehuset vartet blant annet opp med omvisning i Hundremeterskogen, herlig suppe og fortryllende saksofontoner fra en av skogens fjellknauser.
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?