Til hovedinnhold

Bengt Eidem - Blodig alvor (Bokomtale)

Våren 2005 mottar Bengt Eidem (28) sin egen dødsdom. Kampen mot blodkreften, blir en kamp hvor den ene prosenten av mulighet er det som trengs.

22.06.2006 av Hermann Albert
Sist oppdatert: 22.06.2006

Hverdagen blir snudd på hodet. En kropp som alltid har fungert perfekt og et menneske som aldri har vært alvorlig syke møter en ny virkelighet. I en levende skildring fra et første møte med en helsesektor som ikke inngir håp, til den dag hvor døren lukkes på Rikshospitalet og Bengt kan gå ut som et friskt menneske, rommer mye og bør bidra til ettertanke.

Samtidig som Bengt møtes med dårlige prognoser, opplever han hjelpepleier Inger Irene Sæter som fokuserer på muligheter fremfor begrensninger. En fandenivoldsk innstilling snur det håpløse til det mulige.

Bengt Eidem sammen med journalist Hege Moe Eriksen har bidratt til en beretning som innholder en alt for raskt tillærte livserfaringer om det å overleve og leve. Helsepersonell vil finne mye i denne beretningen det er verd å ta inn over seg. Ikke minst hvordan å kunne tilnærme seg en vanskelig situasjon og det å kunne bidra til håp og livsvilje.

Det faller oss ikke vanskelig anbefale denne boken.Boken er absoltt aktuell for helsepersonell - gjerne som tilleggslitteratur for hjelpepleiere, sykepleiere og leger.

Bengt Eidem, Blodig alvor, Papp forlag 2005
(10 kroner av hver solgte bok går til Benmargsgiverregisteret)
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?