Til hovedinnhold

Vil ha flere funksjonshemmede i arbeidslivet

I dag går startskuddet for et felles krafttak i kommunesektoren for å få flere funksjonhemmende inn i arbeidslivet.

27.08.2012 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 08.04.2021

Økt sysselsetting av personer med redusert funksjonsevne er et av tre delmål i IA-avtalen.  Regjeringen og partene i arbeidslivet har et felles mål om at alle som kan, skal få delta i arbeidslivet ut fra sine evner og ressurser.

Som et bidrag til dette arbeidet har partene i kommunesektoren i felleskap utarbeidet et nytt veiledningshefte. Hensikten med heftet er å gi kunnskap, inspirere og utfordre arbeidsgivere og tillitsvalgte til samarbeid om IA-avtalens delmål 2. Heftet gir kunnskap om ansvar og muligheter for å skape et mer inkluderende arbeidsliv og i større grad gi personer med redusert funksjonsevne innpass i arbeidslivet.

Heftet gir også en rekke tips om aktuelle veiledningshefter, nettsider og råd blant annet for vellykket inkludering og faktorer som er viktig for at unge med nedsatt funksjonsevne skal komme inn i arbeidslivet.

Mange personer med redusert funksjonsevne har verdifull kompetanse som kommunal sektor har behov for. Medarbeidere med ulik livserfaring kan bidra til at tjenestene utvikles i tråd med befolkningens ulike behov.

3 nye filmer

KS har produsert filmer fra tre kommuner som alle har rekruttert personer med redusert funksjonsevne, både fysisk og psykisk funksjonsnedsettelse. I filmene kommer det tydelig frem hvordan lederne har jobbet systematisk med å gi innpass og legge til rette for at personer har fått faste stillinger.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?