Til hovedinnhold

Leserinnlegg: Mer tid til å være ulike sammen

Illustrasjonsfoto: Barnehage

Illustrasjonsfoto: Barnehage (Foto: Jan lillehamre)

Det er skrevet et leserinnlegg som dere kan sende inn til lokalmedia i forbindelse med barnehagedagen.

06.03.2020 av Yrkesseksjonen kirke, kultur og oppvekst
Sist oppdatert: 02.04.2020

Mer tid til å være ulike sammen

Barnehagedagen har i 15 år blitt markert over hele landet for å synliggjøre kvaliteten i barnehagene våre. Årets tema er tilhørighet og slagordet er ulike sammen.

Å være ulike sammen er et verdisyn som både ansatte, foreldre og samfunnet bør strekke seg etter. Det er oss voksne som kan være garantister for et fellesskap der alle har en mulighet til å ytre seg, delta og bli hørt.

Barnehagen skal gi rom for barnas ulike forutsetninger, perspektiver og erfaringer. De ansatte skal bidra til at barna, i fellesskap med andre, utvikler et positivt forhold til seg selv og en tro på egne evner. Alle skal ha like muligheter til å bli sett, hørt og oppmuntret til å delta i fellesskap i barnehagen.

De senere årene har vi opplevd at ansatte ofte er alene med store barnegrupper. Det gjør at man ikke får gitt hvert enkelt barn den anerkjennelsen som man skulle ønsket. I en stressa hverdag, er det ikke enkelt for de ansatte å sette av tid til å reflektere sammen rundt de faglige og etiske problemstillingene.

Vi i Fagforbundet ønsker at de ansatte skal få mer tid til å se det enkelte barnet. Muligheten til å ha faglige diskusjoner med sine kolleger slik at de kan skape en trygg og innholdsrik hverdag. De ansatte er selv et mangfoldig fellesskap som hver dag gjør det godt for barna å være ulike sammen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?