Fagakademiet inviterer til matkurs i Stavanger: ” Matallergi og intoleranse”
18. november For hvem/målgruppe: Hovedsakelig tiltenkt ansatte i skole, SFO og barnehage. Alle som er opptatt av mat for barn og unge.
10.10.2011
av
Hermann Albert
Sist oppdatert: 10.10.2011
Matvareallergi/-intoleranse rammer mange barn og en god del voksne. Matvareallergien/- intoleransen kan gi en rekke symptomer, de vanligste er symptomer fra hud og mage/tarm. Den viktigste behandlingen ved matvareallergi/-intoleranse er å begrense inntaket av eller utelate de matvarene som gir reaksjoner. Kunnskap om hvilke matvarer som må unngås og hva man kan erstatte disse produktene er viktig når man omgås personer med allergi/intoleranse.
Disse temaene vil bli belyst:
• Hva er matallergi? Hva er matintoleranse?
• Symptomer og reaksjoner
• Gjennomgang av vanlige allergener - Egg - Kumelk - Gluten -
Soya - Fisk - Skalldyr - Nøtter
• Alternative matvarer – praktisk fremvisning
• Merking av matvarer
• Hygiene ved tillagning og servering
• Mulige kryssreaksjoner for pollenallergikere
Kurset vil bestå av forelesning, diskusjon og praktisk
demonstrasjon.