Grunnleggende ernæringslære
Landsforeningen for kosthold og helse ga ut sin første lærebok i ernæring i 1971. Det kom flere reviderte utgaver, den femte og siste i 2001. Nå utgir Gyldendal forlag en ny og mer omarbeidet versjon.
11.03.2010
av
Hermann Albert
Sist oppdatert: 11.03.2010
Det er lagt særlig vekt på betydningen av samspilletmellom kosthold og fysisk aktivitet for god helse. Boka erogså tilpasset norske forhold, blant annet med norskenæringsstoffanbefalinger. Den henvender seg til en bredgruppe av studenter innen universitets- og høyskolesektoren,blant annet innen medisin, ernæring, idrettsfag, fysioterapiog andre studentkategorier innen forebyggende og helsefremmendefagområder. Boka gir også et godt grunnlag for viderestudier innen mer spesialiserte og tilgrensende områder somf. eks. klinisk ernæring, samfunnsernæring ognæringsmiddelteknologi.
Kan bestilles fra Gyldendal her.