Til hovedinnhold

Teater som lærer deg å overleve

Gaza har vi gått kreativt til verks for å lære skolebarn å beskytte seg dersom en væpnet konflikt skulle oppstå.

Gaza har vi gått kreativt til verks for å lære skolebarn å beskytte seg dersom en væpnet konflikt skulle oppstå. (Foto: Norsk Folkehjelp)

Prosjektet "La oss være forberedt" har kommet godt i gang i Gaza, Irak og Syria med hjelp av fjorårets 1. mai innsamling.

16.07.2018 av Ingunn Eriksen
Sist oppdatert: 16.07.2018

Fagforbundets foreninger bevilget opp mot 100.000 kroner til prosjektet som er utviklet og drives av Norsk Folkehjelp i samarbeid med lokale partnerorganisasjoner.  Fagforbundets Palestina-ambassadører Sara Bell og Stein Olav Ringen så teaterforestillingen i Gaza i mars i fjor, og fikk et rystende innblikk i behovet for å beskytte barn og sivilbefolkningen i området som kan som en krigssone selv etter at bombene har sluttet å falle og skuddene stilnet.  

 

Ingen bomberom, ingen sted å rømme

Teaterforestillingene spilles på skoler og prosjektet lærer barna øvelser hva de kan gjøre for å være tryggest mulig under angrep gjennom at hver familie utarbeider en beredsskaps-  og evakueringsplan tilpasset bostedet, og kan grunnleggende brannsikkerhet og førstehjelp. 

Prosjektet kan virke fåfengt når det ikke finnes et eneste bomberom eller muligheter for å rømme, men erfaringer fra Norsk Folkehjelp viser at lokalbefolkning har økt sjanse til å overleve dersom de har fått opplæring i beredskap.

 

Les mer om hva 1.mai-innsamlingen har ført til og om Komedie med alvorlig tema.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?