Til hovedinnhold

Ny landdirektør for Norsk Folkehjelp i Libanon

Stine Horn er ny landdirektør for Norsk Folkehjelp i Libanon. Hun har lang erfaring fra Libanon blant annet som førstesekretær ved den norske ambassaden i Beirut.

Stine Horn er ny landdirektør for Norsk Folkehjelp i Libanon. Hun har lang erfaring fra Libanon blant annet som førstesekretær ved den norske ambassaden i Beirut. (Foto: Ingunn Eriksen)

Fagforbundet hadde gleden av å møte den nye landdirektøren for Norsk Folkehjelp i Libanon, Stine Horn i dag. Horn ga fem av våre Palestina-ambassadører en oppdatering på våre solidaritetsprosjekter for ungdom og kvinner i de palestinske flyktningleirene i Libanon.

30.10.2015 av Ingunn Eriksen
Sist oppdatert: 02.11.2015

 

Alvorlige kutt i flyktninghjelpen

Situasjonen for de palestinske flyktningene blir stadig verre. De 12 leirene rundt omkring i landet har i mange år vært overfylte og nå enda mer med de 53.000 palestinske flyktningene som har kommet  fra Syria de siste årene.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) som har vært kronisk underfinansiert gjennom mange år, opplever nå enda flere kutt som blant annet har ført til reduksjoner i mathjelp og at skolene har måtte øke antall elever per klasse til 50.

 

De palestinske flyktningene er marginaliserte i det libanesiske samfunnet og mangler flere viktige rettigheter til utdanning, i jobbmarkedet og til å eie egen bolig.  En svært høy andel lever i ekstrem fattigdom. I leirene har de dårlige boforhold og  har mangelfullt helsetilbud.  Horn mener likevel at  det er den massive diskrimineringen som er det verst for de palestinske flyktningene.

 

Grasrotbevegelse for politiske endringer

Palestina-ambassadørene  fikk  også en oppdatering på den politiske situasjonen i Libanon og hvordan demonstrasjoner i Beirut mot uavhentede søppel i gatene har utviklet seg til en bred grasrotbevegelse med mål å endre det libanesiske politiske systemet og for å ansvarliggjøre politikerne. Hittil har ikke demonstrasjonene og protestene ført til nevneverdige endringer, men det libanesiske folket har ikke mistet troen at det går an å få til forandringer.

De fem ambassadørene Turid Granum (Hedmark), Lynette Frøyhov (Akershus), Eddie Whyte (Vestfold), Ole Roger Berg (Sør-Trøndelag) og Anne Kristin Førde (Sogn og Fjordane) skal besøke i de palestinske flyktningleirene og prosjektene vi støtter gjennom Norsk Folkehjelp våren 2016.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?