Til hovedinnhold

Gaza’s Ark - utfordrer blokaden innenfra

Flere båter har de siste årene forsøkt å komme inn i Gaza uten å lykkes. Denne gangen skal det seile en båt ut fra Gaza med varer til Vesten.

17.09.2013 av Ingunn Eriksen
Sist oppdatert: 17.09.2013

Gaza’s Ark er en sammenslutning av palestinske organisasjoner og Freedom Flotilla.  Tidligere har fokuset vært at 80 % av befolkningen i Gaza er avhengig av nødhjelp i en eller annen form og at Israels blokade må oppheves.  Denne gangen er slagsordet ” Trade, not Aid.”   Israel forhindrer ikke bare varer å komme inn, men også varer å komme ut. Gaza’s Ark vil hjelpe befolkningen i Gaza med å bygge sin egen økonomi og bli uavhengig av nødhjelp.

En båt bygges av skipsbyggere fra Gaza og vil gi opplæring til en ny generasjon av sjøfolk. Båten skal lastes med varer produsert i Gaza og seile våren 2014. Varene skal selges til kjøpere over hele verden. Produsentene skal presenteres på nettet, alle varene skal forhåndsbetales slik at selgerne får pengene sine uansett hva som skjer med lasten.

Om Gaza’s Ark lykkes, vil det være første gang varer eksporteres sjøveien siden Oslo-avtalen II i 1994.

Fagforbundet har donert 50.000 kroner til prosjektet. Privat personer kan bidra med å kjøpe aksjer pålydende 50, 100, 500 eller 1000 kroner ved å sende en epost til post@shiptogaza.no.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?