Til hovedinnhold

Ban Ki-moon legger press på Israel og Palestina

(Foto: UN)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal i dag møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem, og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i Ramallah på Vestbredden for å forsøke å få israelske og palestinske ledere til å returnere til direkte forhandlinger.

01.02.2012 av Ingunn Eriksen
Sist oppdatert: 01.02.2012

Det er også ventet at Ban Ki-moon vil møte Israels president Shimon Peres og andre høyerestående tjenestemenn fra begge sider under hans opphold.

De direkte forhandlinger mellom Israel og Palestina stoppet opp september 2010. Palestinerne forlot forhandlingene i protest mot at Israel fortsetter byggingen av bosetninger på okkupert land. Palestinerne har vært tydelige på at de krever full byggestans før nye samtaler er aktuelt.

I januar hadde palestinske og israelske forhandlere fem samtalerunder i Amman for å finne ut om det finnes en mulighet for å returnere til forhandlingsbordet. Så langt har samtalene vært resultatløse.

Midtøsten-kvartetten (FN, EU, Russland og USA) har uttalt at det innen utgangen av 2012 bør være en fredsavtale på plass.

(Kilde: Nyhetsbyrået AFP)

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?