Til hovedinnhold

Øker antall ansatte i det kommunale barnevernet med 12 prosent (Pressemelding)

Regjeringen øremerket 240 millioner kroner for å styrke det kommunale barnevernet i statsbudsjettet for 2011. Nå er 400 nye stillinger fordelt. 81 prosent av landets kommuner har fått styrket sin barneverntjeneste.

21.03.2011 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 22.03.2011

- Dette er en stor satsing på barnevernet og viser at denne regjeringen leverer konkrete resultater til de som trenger det aller mest. Vårt fremste mål har vært å øke kapasiteten i det kommunale barnevernet der behovet har vært størst. Barn og unge skal ikke vente på å få hjelp hvis de trenger det, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Over hele landet har fylkesmennene behandlet søknadene fra kommunene og fordelt midlene. Fredag 18. mars sendte fylkesmennene sine svarbrev til kommunene. Kommunene er nå klare til å rekruttere nye ansatte til barnevernet.

Kommunene har over flere år arbeidet for å styrke barn og unges oppvekst- og levekår. Likevel har antallet saker i barnevernet økt betydelig de siste årene. Veksten i antall stillinger har ikke holdt tritt med den økende saksmengden i barneverntjenestene.

- De siste årene har økningen i stillinger i gjennomsnitt bare vært 3 prosent. Gjennom årets satsing vil antall ansatte i landets barneverntjenester øke med 12 prosent. Dette vil utgjør en betydelig forskjell for barna. Flere barn vil få hjelp, sier statsråd Lysbakken.

Les hele pressemeldingen på Barne- og likestillingdepartementets nettsider

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?