Til hovedinnhold

Stort behov for flere stillinger i det kommunale barnevernet

Kommunene har søkt om 674 nye stillinger til det kommunale barnevernet. 93 prosent av alle kommuner og bydeler har søkt om flere stillinger og kompetansehevende tiltak for ansatte i barnevernet. - Dette viser at regjeringens satsing på det kommunale barnevernet er riktig og viktig, sier konstituert barne-, likestillings- og inkluderingsminister Tora Aasland i en pressemelding.

07.02.2011 av Harald Berre
Sist oppdatert: 07.02.2011

Fungerende barne- og likestillingsminister Tora Aasland

Regjeringen bevilget 240 millioner kroner til 387 nye stillingeri det kommunale barnevernet i statsbudsjettet for 2011. Kommunenehar søkt til Fylkesmannen som fordeler stillinger i sittfylke ut i fra hvilke kommuner som har størst behov.Søknadene har vært oppe til politisk behandling ikommunene.

- Det er positivt at 93 prosent av kommunene og bydelene harsøkt og hatt en politisk behandling av situasjonen ibarnevernet i sin kommune, sier Statsråd Aasland.

Fylkesmannen skal være klar med sin fordeling innen 18.mars. Nye stillinger skal ha hovedprioritet. Det er søkt om74 prosent flere stillinger enn det som er til fordeling. I tillegger det søkt om over 36 millioner kroner tilkompetansehevende tiltak.

 - Stadig flere barn er i kontakt med barnevernet. Vitrenger derfor flere ansatte. Barnevernsbarna trenger hjelp ogomsorg fra trygge voksne i barnevernet. Denne satsingen skal hevekvaliteten i barneverntjenestens arbeid og bidra til at meldinger,undersøkelser og saker til fylkesnemnda behandles raskere,sier Statsråd Tora Aasland i pressemeldingen.

Les pressemeldingen og oversikt over fylkeneher 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?