Til hovedinnhold

Møte med portør Sindre Johansen

04

04

Portøren transporterer pasienter i seng eller rullestol til ulike undersøkelser som røntgen, gastro, prøvetaking, polikliniske undersøkelser og ved innleggelser. Portøren transporterer også senger og utstyr til avdelinger og henter medisinsk utstyr. De er kjent på hele sykehuset for sitt arbeidsfelt, og er stadig på farten til nye oppdrag.

24.04.2014 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 12.10.2020

Navn: Sindre Johansen
Yrke: Portør
Arbeidssted: Oslo universitetssykehus.

-Jeg har jobbet som portør på Oslo universitetssykehus i 5 ½ år.  Mine arbeidsoppgaver er å kjøre mat og pasienter, samt levere prøver, blod og væske. 

Som portør har jeg en veldig variert arbeidsdag. I jobben min får jeg møte mange forskjellige mennesker, og i løpet av en dag snakker jeg med mange. Jeg føler at jeg gjør en samfunnsnyttig jobb. Vi har i tillegg veldig bra arbeidsmiljø her på sykehuset, så jeg trives godt i yrket mitt.


Egenskaper jeg mener er viktig i jobben som portør er at man er sosial, samarbeidsvillig og pålitelig.

Jeg tror det nye fagbrevet for portører vil være med på å gi yrket en høyere status.  Det er viktig å bli verdsatt og respektert for den jobben man gjør. I fremtiden håper jeg at portørene fortsetter å være en viktig del av det norske helsevesenet. Og at vi fortsetter med å gjøre en god jobb.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?