Til hovedinnhold

Vi kan ikke få takket Fagforbundet seksjon Helse og sosial nok.

Etter at vi ble kåret til Norges mestere som helsefagarbeidere på Lillehammer 2010, har vi opplevd mye. Premien fra fagforbundet var et 7 ukers opphold i Brooklyn/ New York der vi jobbet som frivillige på Norwegain Christian Home and Healt Center.

30.08.2011 av Hermann Albert
Sist oppdatert: 08.04.2021

Solbjørg Byberg, Kjellfrid T. Blakstad, Susanne Hetland og Sigrun Vågeng

 

 

 

 

 

 

Målsettingen ved oppholdet var at vi skulle forbedreengelsk  kunnskapene våre, slik at vi kan væremest mulig forberedt til konkurransen i WorldSkills i”Caring”. Konkurransen skal holdes i London i 5-8oktober.

Amerika kofferten ble pakket i god tid, og vi fløy overAtlanteren den 28. mars. I New York ble vi møtt med massefolk, mye trafikk og skyhøye bygninger. Allerede dag nummer2 begynte vi å jobbe på sykehjemmet. Jobben våresbesto av å mate pasienter, holde pasientene med selskap,gå tur, assistere ved aktiviteter og hjelpe til medrehabilitering. Språket ble bedre etter hver dag som gikk, ogvi lærte også mye innen rehabilitering. 
På fritiden fikk vi gjort og sett masse. Vi gikksøndagstur i Central Park, fikk se the statue of liberty ogvar på toppen av empire statebuilding. Dagen vi reise igjenvar den 17 mai, så da fikk vi også med oss ”17mai ” feiring som ble arrangert i Brooklyn den 16 mai. Viopplevde masse nytt!

World skills

Vi har mange gode minner og erfaringer som vi vil ta med ossvidere i livet.

Uten engasjementet og støtten fra fagforbundet seksjonhelse og sosial hadde dette aldri latt seg gjøre. Vi er derederfor et STOOOOR takk skyldigJ

Under oppholdet blogget vi også om ting vi har opplevd,lært og erfart og over 1600 personer har vært innepå bloggen vår  .http://www.edelogsolbjorg.blogspot.com/

 

Mange gode tanker og takknemlighet fra Norgesmesterne ihelsearbeiderfaget Solbjørg Byberg og Edel SusanneHetland

World skills

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?