Til hovedinnhold

Historisk Østfoldmesterskap i helsefag

For første gang i historien er det blitt arranger Østfoldmesterskap i helsefag. Konkurransen fant sted i Halden onsdag 9. april, og Karine og Sara fra Halden videregående 3Hja gikk av med seieren.

08.05.2008 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 08.05.2008

Mesterskapet ble avviklet midt i Tista-sentret i Halden, og det var ordføreren i vertsbyen, Per- Kristian Dahl, som sto for den offisielle åpningen.

Askim vgs, Glemmen vgs, Malakoff vgs og Halden vgs deltok med hvert sitt lag. Laget besto av to personer som enten var elever eller lærlinger.

Det ble en flott dag for alle som fikk være tilstede. Lagene var engasjerte og dyktige og visste publikum med all mulig tydelighet at dette er et yrke å satse på for fremtiden.
Konkurrentene hadde også med seg sine egne heiagjenger som skapte god stemning i senteret. Mange handlende stoppet opp og lot seg fascinere av de konkurrerende jentene.

De ble konkurrert i oppgaver som en helsefagarbeider til daglig utfører på sin arbeidsplass. Det hele ble veldig reelt da utrolig dyktige ”skuespillerpasienter” (som egentlig er lærere) bød på seg selv og gjorde en kjempejobb.

Alle lagene fikk samme oppgave, de fikk forberede seg, gjennomføre oppgaven for deretter å evaluere seg selv før dommerne sa sitt.

Alle lagene gjorde en god innsats, men til slutt ble det altså laget fra Halden som hentet hjem en fortjent hjemmeseier.

Vinnerne får delta i NM i Stavanger i tidsrommet 14 -16.oktober 2008. Vi krysser fingrene og håper det blir Østfold-laget som går av med seieren og får representere Norge i Worlds Skills i Calgary i Canada i september 2009.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?