Til hovedinnhold

Den 5. nasjonale helserettskonferansen

Helserettskonferansen

Helserettskonferansen

Høgskolen i Lillehammer har de siste fire årene arrangert en årlig nasjonal helserettskonferanse på Lillehammer. Konferansen arrangeres i år den 7. - 8. mars 2011 på Quality Hotel & Resort Hafjell.

06.12.2010 av Hermann Albert
Sist oppdatert: 06.12.2010

Målsettingen for konferansen er og har vært å øke den juridiske kompetansen i helsesektoren og dermed skape en bevisstgjøring rundt lovgivning og rammebetingelser i helsetjenesten, samt danne en møteplass for sentrale aktører i landets helsevesen.

Tema for konferansen er rett til helsehjelp. Rett til nødvendig helsehjelp er lovfestet i kommunehelsetjenesten og pasientrettighetsloven. Rett til helsehjelp kan også fremkomme gjennom pliktregler for helsepersonell og helseinstitusjoner, slik som bestemmelsene om øyeblikkelig hjelp i helsepersonelloven og spesialisthelsetjensteloven. Flere særlover regulerer også rett til spesialisthelsehjelp. Den 5. nasjonale helserettskonferansen tar sikte på å belyse retten til helsehjelp ut fra ulike perspektiver: Barns rett til helsehjelp, rett til helsehjelp innen det psykiske helsevern, håndhevelse av rettighetene og skjønnsutøvelsen ved fastsettelse av rettigheter.Vi vil også ha søkelyset på reformer i helselovgivningen og på samarbeid mellom første- og andrelinjetjenesten.

Målgrupper for årets konferanse er helsepersonell og da primært leger, sykepleiere og psykologer, samt styremedlemmer i helseforetak, saksbehandlere i helsetjenesten, pasientorganisasjoner og ledere på ulike nivå både i den kommunale og statlige helsetjenesten.

Konferanseprogram

Praktisk informasjon

Påmelding

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?