Til hovedinnhold

Kapittel 2 i de nye hovedlinjene

Logo

Logo (Foto: Fagforbundet)

I de nye hovedlinjene dreier kapittel 2 seg om kompetanse. Her er fagopplæring beholdt som et viktig punkt i yrkesseksjonens arbeid.

08.12.2022
Sist oppdatert: 08.12.2022

"2.1.3 Fagforbundet Yrkesseksjon kontor og administrasjon skal bidra til at det faglige innholdet i utdanningsløpene innenfor yrkesseksjonens fag gir en sluttkompetanse som er i tråd med arbeidslivets kompetansebehov."

Mye av arbeidet på med fagopplæring på nasjonalt nivå skjer via Samarbeidsrådet for yrkesutdanning og via de faglige rådene. Yrkesseksjon kontor og adminstrasjon er medlem i to faglige råd, henholdsvis salg, service og reiseliv og IT og mediaproduksjon. 

Revisjonen av lærefag i 2018 gav Fagforbundet to seire; kontorfaget ble opprettholdt og det ble etablert et nytt faglig råd for IT og mediaproduksjon. Veien videre kan innebære et nytt lærefag i IT-sikkerhet og at IT-fagene får et helt eget råd i framtiden. 

De faglige råden skal ha avgjørende innflytelse på lærplaninnholdet på vg3, noe som innebærer at Fagforbundet må lyttes til når det gjelder sluttkompetansen til en lærling. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?