Til hovedinnhold

Manglende tilgjenglighetserklæring gir bot

Opplæring illustrasjon

Opplæring illustrasjon (Foto: Mostphotos)

Manglende etterlevelse av EUs webdirektiv vil føre til dagbøter. PST er en av virksomhetene som ikke etterlever reglene som trådte i kraft 1. februar 2023.

30.03.2023
Sist oppdatert: 30.03.2023

Tilsynet for universell utforming har sendt  sendt fem virksomheter pålegg om retting. Blant disse finner vi Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Riksmekleren, Justervesenet, Statens Havarikommisjon og Øksnes kommune.

Tilsynsdirektør Malin Rygg uttaler:

– Mange virksomheter har lagt ned mye, godt arbeid for å få sine tilgjengelighetserklæringer på plass i tide. Digitalt utenforskap er en stor samfunnsutfordring, og det er viktig at virksomhetene er sitt ansvar bevisst når det gjelder å få på plass løsninger som fungerer for alle. Derfor blir det veldig feil om det skal lønne seg å ikke ta jobben med å sjekke status og få på plass erklæring. Nå kontrollerer vi om det er virksomheter som ikke er i mål. Vi oppfordrer alle til å snarest rydde opp i dette, og gjør med det samme oppmerksom på at å ikke følge forskriften vil kunne få konsekvenser.

Les pressemeldingen her: Pressemelding: Manglende tilgjengelighetserklæring kan føre til dagmulkt | Tilsynet for universell utforming av ikt (uutilsynet.no)

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?