Til hovedinnhold

Kraftig økning av minstelønn for ansatte på dyreklinikker

Forhandlingsutvalget: Fra venstre forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen, Christina Andersen, Jeanette Dahl, Jannicke Mestad, Magnus Langstrand og Helge Sørli. De to siste fra forhandlingsavdelingen i Fagforbundet.

Forhandlingsutvalget: Fra venstre forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen, Christina Andersen, Jeanette Dahl, Jannicke Mestad, Magnus Langstrand og Helge Sørli. De to siste fra forhandlingsavdelingen i Fagforbundet. (Foto: Geirmund Jor)

Fagforbundet og NHO Mat og Drikke ble enige på overtid om ny lønn for dyrepleiere og klinikkassistenter.

29.08.2024
Sist oppdatert: 30.08.2024

Alle ansatte på avtaleområde NHO 521 får et generelt tillegg på 7 kroner per time fra 1. april 2024. Det utgjør 13650 kroner i året for de i full stilling. 

Utdanning skal lønne seg 

Dyrepleierne har bachelorutdanning med autorisasjon. Lønnsmessig har de hatt langt lavere lønn enn andre i tilsvarende stillinger med tilsvarende utdanningsnivå. 

- Det var et mål å øke minstelønnssatsene betraktelig for dyrepleierne i dette oppgjøret, og det mener jeg vi har klart å få til, kommenterer Ingunn Reistad Jacobsen, forhandlingsleder i Fagforbundet. 

Økning minstelønn 

For dyrepleier med autorisasjon øker minstelønnssatsene fra 36 688 kroner til 69 248 kroner i året. 

For de øvrige ansatte øker minstelønnssatsene med mellom 13 650 kroner og 39 970 kroner i året med virkning fra 1. mai 2024. 

- Vi har gjort tekstendringer i avtalen som vi er fornøyde med. Blant annet har vi fått endret på kriteriene for lokale lønnsforhandlinger, sier Jacobsen. 

Oppgjøret skal på uravstemning. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å benytte stemmeretten. 

Øvrige bestemmelser

  • Enighet om lønnsbestemmelser for lærlinger for dyrefagarbeider.
     
  • Etablert bestemmelse om intern opplæring av HMS, der bedriften plikter å gi opplæring til nyansatte i bruk av utstyr og metode, internkontroll og ligende. Det er et viktig punkt, ikke minst fordi de ansatte jobber med røndtgen og kjemiske stoffer.

Enighetsprotokoll

Les mer om avtaleområde NHO 521

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?