Til hovedinnhold

Takk for innsatsen dette halvåret!

pressebilder May-Britt Sundal

pressebilder May-Britt Sundal (Foto: Birgit Dannenberg)

Jeg ønsker dere alle sammen en riktig god sommer.

26.06.2024
Sist oppdatert: 26.06.2024

Et tilbakeblikk på det siste halvåret viser at Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst har jobbet godt med yrkesfaglige og yrkespolitiske oppgaver. Særlig på oppvekstsektoren ser vi nå resultater av flere år med politisk påvirkningsarbeid. Vi ser også at vi må fortsette å dytte i det vi mener er riktig retning, for våre medlemmer. Trygge og kompetente voksne gir trygge barn og elever, som leker og lærer.  

Det er mange brikker som må på plass. Det lokale partsarbeidet er helt sentralt for å finne gode løsninger på den enkelt arbeidsplass. Særlig blir det viktig når den nye opplæringsloven begynner å virke 1.august. Det er helt avgjørende at arbeidsgiver sørger for at alle ansatte får tilstrekkelig opplæring i hva Opplæringsloven og tilhørende forskrifter betyr for elever og ansatte.  

Yrkesseksjonen har fulgt arbeidet med den nye opplæringsloven tett. Arbeidet har pågått i mange år, med flere høringsrunder. I det siste har vi vært særlig opptatt av hva loven sier om kompetansekrav i skolen, og hvilke regler som gjelder for fysisk inngripen, bruk av tvang. Administrasjonen vil i samarbeid forbundets advokater bidra til at dette blir forståelig og forutsigbart for skolemiljøansatte.  

SFO, krematorier og ledertrengingsprogram

Evalueringen av rammeplanen for SFO viser at samarbeidet mellom skole og SFO ikke er godt nok. Her vil vi fortsette å påpeke behovet for nok bemanning og betydningen av å bruke hele laget, til barnas beste.  

Skal krematorievirksomhet overlates til private aktører? Det spørsmålet er blitt aktuelt både i Østfold og Innlandet. Fagforbundet mener at dette er et samfunnsansvar som ikke bør overlates til markedskreftene. Les mer om hva Marianne Brattsveen, yrkesseksjonsleder i Innlandet, sier om dette.  

Visste du at Fagforbundet tilbyr et eget ledertreningsprogram? Ledertreningsprogrammet er et tilbud til deg som ønsker å utvikle deg som leder, i fellesskap med andre ledere. Det kan du også lese mer om i nyhetsbrevet.  

Til slutt vil jeg benytte sjansen til å takke for innsatsen dette halvåret, og ønske dere alle en riktig god sommer!  

Jeg avslutter med diktet «Lykke» av Inger Hagerup. Det får i hvert fall meg i sommerstemning:

Lykke 

Hva lykke er? 
Gå på en gressgrodd setervei 
i tynne, tynne sommerklær, 
klø sine ferske myggstikk 
med doven ettertenksomhet 
og være ung og meget rik 
på uopplevet kjærlighet. 
Å få et florlett spindelvev 
som kjærtegn over munn og kinn 
og tenke litt på vær og vind. 
Be prestekravene om råd 
og kanskje ja – og kanskje nei – 
han elsker – elsker ikke meg. 
 
Men ennå ikke kjenne deg. 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?