Til hovedinnhold

Bruk av kunstig intelligens i offentlig sektor.

Sykepleiersitterforanenpcdetsitterenghostinthemachinebakskjermen

Illustrasjon. (Foto: Bård Skarra)

To undersøkelser om bruk av KI i Norge har kommet i løpet av kort tid. I Fagbladet kan vi lese om undersøkelsen som Kommunal Rapport har gjennomført ute kommunene, og at én av tre kommuner har tatt i bruk kunstig intelligens (KI). Samtidig viser IKT-Norge til at vi henger litt etter i Norden og har meninger om hva som skal til for at vi skal lykkes bedre med å ta i bruk KI i Norge.

22.08.2024 av Hege Kristin Traagstad
Sist oppdatert: 22.08.2024

I Fagbladet kan vi lese om Kommunal Rapports kommunedirektørundersøkelse, og at én av tre kommuner har tatt i bruk KI. Undersøkelsen gir god innsikt i hvor KI gjør nytte for seg og at motivasjonen for henge med er tilstede ute i kommunene. Her er det mange muligheter for å bli inspirert av de som ikke har kommet så langt i bruk av KI. 

På sin årskonferanse i juni viste IKT Norge til at vi faktisk ligger på andreplass når det gjelder utviklingen av KI i offentlig sektor. Dette ble presentert i undersøkelsen "Kappløpet på kunstig intelligens." Imidlertid henger vi etter innenfor områder som infrastruktur, forskning & utvikling, næringsliv og befolkning. For å henge med må vi hevde oss innefor alle områdene, og IKT Norge har kommet med syv tips på hva Norge må gjøre for å hevde seg bedre i KI-kappløpet. 

Nysgjerrig på detaljene? Les mer i vedlagte artikler. 

Én av tre kommuner har tatt i bruk kunstig intelligens - Fagbladet.no

7 måter for å hevde seg bedre i KI-kappløpet. Lista overlevert regjeringen, som tok vel i mot | IKT Norge (ikt-norge.no)

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?