Til hovedinnhold

Med helsearbeiderfaget til VM

Helge Sporsheim, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial, har stor respekt for kompetansen som utøves i Yrkes-VM.

Helge Sporsheim, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial, har stor respekt for kompetansen som utøves i Yrkes-VM. (Foto: Fagforbundet)

Forrige uke var Fagforbundet på plass i Lyon for å følge yrkes-VM. Det ble en fantastisk uke der vi fikk se verdens beste, unge fagarbeidere gi alt for faget og landet sitt.   

18.09.2024 av Helge Sporsheim
Sist oppdatert: 18.09.2024

I et gigantisk lokale i Lyon, Frankrike – hele 140 000 kvadratmeter – foregår verdens tredje største konkurransearrangement (bare slått av sommer Ol og fotball VM) WorldSkills 2024 (eller yrkes-VM på norsk). Her konkurreres det i alt fra muring til programvareutvikling, fra robot-teknologi til helsefag. 1400 dyktige, unge fagfolk fra hele verden fikk vise fram ferdighetene sine for tilskuere og presse.   

Våre beste ungdommer

I sentrum for vår reise står det norske yrkeslandslaget. De beste, unge yrkesutøverne vi har i Norge. Fagforbundet er med ned, for å støtte opp om vår konkurrent i helsearbeiderfaget, Emma Straub, og for å få ut informasjon om hva som skjer i Lyon. 

 Yrkeskonkurranser er en fantastisk måte å vise fram fag på. Emma er en fantastisk ambassadør for det norske helsearbeiderfaget. En ambassadør som kan inspirere andre unge mennesker til å ta utdanningen og jobbe i helse. 

Nivået er skyhøyt

Det er umulig å ikke la seg imponere når man ser hvilken kompetanse utøverne har. 

Norge endte opp med to «medaljer for utmerket prestasjon», men ingen pallplassering i år. Det endrer ikke min dype respekt for alle på yrkeslandslaget, som virkelig har gitt alt, og vist fram hvor dyktige unge, norske yrkesutøvere er. 

EM i Danmark neste år 

Neste internasjonale konkurranse er yrkes-EM i Danmark i 2025. Men før det skal vi ha regionale mesterskap, og så yrkes-NM i Førde i april neste år. Hvis du synes at yrkeskonkurranser virker spennende vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å ta turen til en av de regionale mesterskapene, eller yrkes-NM i Førde. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?