Til hovedinnhold

Bolig for alle

Særlig unge, enslige, skilte og folk med innvandrerbakgrunn kan slite med å komme inn i boligmarkedet i sentrale strøk.

Særlig unge, enslige, skilte og folk med innvandrerbakgrunn kan slite med å komme inn i boligmarkedet i sentrale strøk. (Foto: Alan Cleaver Flickr)

Bli med på boligkonferanse 8. oktober.

24.09.2024 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 24.09.2024

Mange fagarbeidere sliter med å komme inn på boligmarkedet i Oslo og andre sentrale områder. Bli med på boligkonferanse i regi av LO i Oslo, Leieboerforeningen og Fellesforbundets bygningsarbeiderforeninger i de tre største byene. Tid og sted: Onsdag 8. oktober 2024, kl. 09.00 – 16.00 i Samfunnssalen, Arbeidersamfunnets plass, Oslo. 

Behov for ny boligpolitikk

- For hundre år siden sto fagbevegelsen i spissen for å peke ut en ny retning for sosial boligbygging. I dag har ikke en fagarbeider råd til å kjøpe seg en bolig i de sentrale områdene med egen lønn. Boligkostnadene er uansett så store at de fører til en reell nedgang i husstandenes kjøpekraft, sier Anna Elisabeth Uran, nestleder i Fagforbundet Oslo. 

- Fagforbundet mener derfor det er behov for en ny boligpolitikk, som sikrer gode boforhold og utjevner forskjellene i samfunnet. Det må selvsagt bygges flere boliger, men det må også etableres en ikke-kommersiell leiesektor med langvarige og stabile leieforhold, og det må tas i bruk subsidier for å oppnå dette. Bli med på en spennende konferanse oppfordrer Anna Elisabeth Uran. 

Her kan du undertegne Fagforbundets opprop for en rettferdig boligpolitikk.

Program 

Roger Bjørnstad fra LO kommer, det samme gjør Christian Justnes fra Fellesforbundet, Anne-Rita Andal fra Leieboerforeningen, Sigurd Jorde fra Manifest og Hannah Gitmark fra Agenda. 

Det blir innledninger, politikerdebatt og representanter fra fagbevegelsen som vil peke ut veien videre for en rettferdig boligpolitikk. 

Kostandsfri påmelding med lett lunsj.

Her kan du melde deg på til konferansen.

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?