Til hovedinnhold

Tilbake fra språkopphold i USA

Amalie Henriksen og Stine Kipperberg ble Norgesmestere i helsearbeiderfaget i november 2012. I dag kom de hjem fra et åtte ukers språkopphold i Florida, USA - med mange nye erfaringer i baggasjen.

08.03.2013 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 08.03.2013

Den 10.  januar reiste de fra snø og kulde i Norge og ankom Florida med sol og varme. Strendene var kritthvite, endeløse lange og vanntemperaturen lokket til lange svømmetak. Ålesundsjentene har arbeidet på  Lee Memorial Hospital i Fort Myers i Florida i åtte uker. Reise og opphold ble dekket av Fagforbundet. Jentene har blogget underveis i oppholdet, i bloggen Helsefagjentene.

Amalie og Stine har i tillegg til å arbeide på det amerikanske sykehuset fått mange nye vennskap. Amerikanerne er sjenerøse og vennskapelige og har passet på at de har hatt det fint under hele oppholdet. Det har blitt mange koselige middager med naboer i gata Belleza Way. Naboene har rapportert at det blir landesorg nå som jentene skal dra og at de vil gjøre alt for at kontakten opprettholdes og at jentene kommer ned igjen.

På sykehuset arbeidet Amalie og Stine først på rehabiliteringssenteret, deretter på et senter for barn fra 0-10 år som er knyttet til sykehuset. De trivdes begge plassene, men ble overveldet over mange tøffe skjebner på barnesykehuset. Inntrykk og følelser som de vil bære med seg videre inn i yrkeslivet. Samtidig fikk de en unik mulighet til å gi disse små barna masse kjærlighet og omsorg. Det spørs om ikke minst en av jentene kommer til å videreutdanne seg som barnepleier?

Under oppholdet i Fort Myers var det samtidig samling for yrkeslandslaget i Oslo. Der var vår gode ambassadør Utdanningsminister Kristin Halvorsen tilstede for å heie yrkeslandslaget frem. Jentene sendte derfor en hilsen til WorldSkills-gjengen hjemme gjennom en liten filmsnutt.  

På selveste kvinnedagen 8. mars var eventyret ubønnhørlig over og Amalie og Stine ankom Vigra Lufthavn kl 1400 – møtt av familie og venner som har gledet seg stort til å se dem igjen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?