Til hovedinnhold

Yrkesintervju: Møte med sykepleier Ingvar Skjerve

37

37

12.08.2014 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 14.08.2014

Navn: Ingvar Skjerve
Yrke:
Fagutviklingssykepleier
Arbeidssted:
Økernhjemmet

1.     Hvor lenge har du jobbet på Økernhjemmet, og hvilke arbeidsoppgaver har du?

Jeg har jobbet på Økernhjemmet i ett og et halvt år. Arbeidsoppgavene mine er mange og varierte. Jeg organiserer internundervisning, deltar i prosedyerutvikling og kvalitetssikringsarbeid, er sekretær for Lokalt Kvalitetsutvalg og superbruker for Kvalitetslosen. Mye tid går også med til å skrive og utvikle undervisningsplaner og lignende.

2.     Hvordan ser en vanlig dag på jobben ut for deg?

En vanlig dag vil jeg gjerne ha et møte eller to, drive opplæring eller undervisning i en eller annen form og kanskje kontrollere A-preparatbeholdningen sammen med en annen sykepleier. Stort sett alltid er det planer, søknader, rapporter eller referater som skal skrives også.

3.     Hva synes du er bra med yrket ditt?

Jeg er veldig glad i både jobben min og yrket mitt! Å ha en jobb hvor man stort sett alltid gjør noe meningsfullt, kanskje til og med viktig, og hvor det alltid er noe nytt å lære og ta tak i, er et privilegium. 

4.     Hvilke egenskaper er viktige i ditt yrke?

Hm.. Det aller viktigste er nok å kunne kommunisere og samhandle med forskjellige mennesker -  det være seg kolleger, pasienter/brukere/beboere eller pårørende. Å kunne mulitaske, som det heter så fint, er også verdifullt. Er du av det slaget som bare kan gjøre en ting av gangen, er det ikke sikkert at det er sykepleier du skal bli. Dessuten er det greit å ha en god porsjon svart humor og en relativt velutvikla sjølironi. Å ta seg selv og verden for alvorlig kan bli et problem i denne bransjen.  

5.     Hva mener/ønsker du at Fagforbundet kan bidra med for din yrkesgruppe?

Det viktigst er selvfølgelig det fagligpolitiske - å sørge for trygge rammer rundt jobben, og et slagkraftig fellesskap som kan tilby hjelp når ting blir vanskelig. Dernest er faglig påfyll alltid kjærkomment.

6.     Hvordan ser du for deg jobben din i fremtiden?

Jeg vet sannelig ikke! Jeg vet at jeg har lyst til å fortsette å jobbe med eldreomsorg, men utover det er jeg (i alle fall for øyeblikket) ganske åpen for mye. Eldreomsorgen står foran store utfordringer og samfunnet rundt den forandrer seg fort. Jeg tror avinstitusjonalisering er en slags trend i eldreomsorgen - at vi kommer til å gå mer og mer bort fra sykehjemsmodellen, og mer i retning åpnere boformer, boliger med tilsyn, større og mindre bokollektiver, og kanskje også "demenslandsbyer" og den slags. Dersom jeg har rett i det, så kan det jo hende at man vil ha større behov for en annen type fagkompetanse enn akkurat den sykepleiere kan tilby. Eller i alle fall en litt annnen type sykepleie. Det blir spennede å se!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?