Nyheter
Faglig forsvarlig – oppdatert veileder for oppgavedeling
– Me håpar den oppdaterte rettleiaren vil vere til hjelp for tillitsvalde, leiarar og tilsette i arbeidet med oppgåvedeling, seier Fagforbundets Iren Luther
Gjør kloke valg – saman om ei sunnare helseteneste
Kampanjen «Gjør kloke valg» har som mål å redusere overbehandling i helsetenesta. Fagforbundet er eit av forbunda som har sluta seg til kampanjen.
Solid rekrutteringssatsing i statsbudsjettet
Regjeringen styrker «Menn i helse» med åtte millioner kroner og «Jobbvinner» med fire millioner kroner.
Det er bare sammen vi lykkes med framtidens helsetjenester
– Bedre oppgavedeling kommer også alle til gode, ikke bare de som får nye oppgaver, men hele personellgruppa, som kan få en mer levelig arbeidsbelastning ved at de kan dele på oppgavene i større grad, skriver Fagforbundets Iren Luther i Dagens Medisin.
Gode søkjartal til helsefagleg høgare utdanning
Høge søkjartal til helsefaglege fagskuleutdanningar og auke i søkjarar med sjukepleie på fyrste plass.
Helsedirektoratet anbefaler matvertordninger
En ny rapport fra Helsedirektoratet legger vekt på at det trengs matvertordninger ute i helsetjenestene. Feil- og underernæring er et stort problem blant både eldre som bor hjemme og eldre som bor på institusjon.
Bekymra for video-retningsliner i helsetenesta
Fagforbundet uttrykkjer bekymring i høyringssvar til utkast for retningsliner for bilete-, film- og lydopptak i helsetenesta.
– Avhengig av hele laget av helsearbeidere
Fagforbundet er fornøyd med at regjeringa vil at flere yrkesgrupper skal dele på oppgavene i helsevesenet og også satser på fagarbeiderne. Mette Nord mener Nasjonal helse- og samhandlingsplan er et godt virkemiddel for å løse utfordringene i helsevesenet.
Ny fagskoleutdanning i ernæring på trappene!
Fra høsten 2024 starter Fagskolen AOF opp det første formelle utdanningstilbudet for matverter og postverter ved norske sykehus. Du kan allerede søke!
Høringer om oppdaterte nasjonale planer for helsefaglige fagskoleutdanninger
Nasjonalt fagskoleråd har nå publisert utkast til de nye nasjonale planene for helse- og oppvekstfag.
Anerkjenn alle fagfolka! Utan dei har me ikkje helsetenester
– Fagfolk er ein dyrebar ressurs som me må ta vare på, viss me òg i framtida skal ha ei helse- og omsorgsteneste i verdsklasse, skriv Sigrun Bøe Perez, leiar av yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet Vestland
Fagforbundet deltar på UMAMI 2023
UMAMI, tidligere SMAK, er Norges største messe for næringsmiddelindustri og matfag. Messen finner sted i Nova Spektrum i Lillestrøm. Fagforbundet deltar med stand og foredrag fra tirsdag 14. februar til og med fredag 17. februar.
– Vi er eit fantastisk lag
Det var mange delegatar på talarstolen i laupet av landskonferansen, som løfta mange viktige yrkespolitiske problemstillingar. – Vi er eit fantastisk lag som eg gler meg til å leie i tre nye år, seier ein stolt Iren Luther.
Høring om statsbudsjettet i helse- og omsorgskomitéen
Fagforbundet var i høringsmøte om regjeringens forslag til budsjett i Stortingets helse- og omsorgskomité 17. oktober.
Podkast: Matsvinn - hvordan kan vi kaste mindre?
Lag middag for to dager av gangen, er ett av flere gode tips Erlend Eliassen deler i podkasten Fagprat. Episoden handler om hvordan vi alle kan bidra til å kaste mindre mat.
Mat og måltider i eldreomsorgen
Fagforbundet og Pensjonistforbundet jobber sammen for at alle eldre og syke i Norge skal få servert mat som er tilpassa deres behov, smak og kulturelle bakgrunn og for en mer bærekraftig offentlig matproduksjon.
Podkast: Smakssansen - viktigere enn du tror!
Hvorfor er vi utstyrt med smakssansen? Hva gjør at vi synes noe smaker godt? Og hvorfor er smakssansen så viktig for å trives og å ha det bra?
Gratulerer med kokkedagen!
Fagforbundet gratulerer alle sine kokker og kjøkkenfolk med dagen! Ernæring er nå på alles lepper, og enigheten er stor om at det må satses på god og næringsrik kost i sykehus og pleie- og omsorgstjenstene.
Episode for ernæringsarbeidere i podkasten Fagprat
Nå kan du høre en episode om kokkens betydning og muligheter i podkasten Fagprat. Vi har tatt en prat med institusjonskokk Erlend Eliassen om både næringsrik kost, matsvinn og samarbeid.
Del et bilde av din nye arbeidshverdag!
Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!